NIKOLA UBAVIĆ

LaTeX

Imate li problema sa LaTeX-om? Moje dugogodišnje iskustvo vam može pomoći u:

Za sva pitanja i dogovor, pošaljite mejl na adresu x@y gde je x = nikola, a y = ubavic.rs

P.S. Ne mogu vam garantovati najmanju cenu, ali vam mogu garantovati najviši kvalitet. Moje angažovanje će vam se isplatiti tako što ćete sebi uštedeti mnogo vremena i pritom dobiti dokument izuzetnog tipografskog kvaliteta.

Zašto TeX?

TeX je najsavršeniji sistem za pripremanje dokumenta za štampu na svetu. Ovaj status TeX poseduje jer predstavlja kombinaciju viševekovne tipografske tradicije i računarske nauke. TeX je nastao krajem sedamdesetih godina prošlog veka, i danas predstavlja de facto standard za pripremanje radova u oblastima poput matematike, fizike, lingvistike itd...

LaTeX, kog verovatno koristi većina korisnika, je "nadogradnja" za TeX napisana početkom osamdesetih godina. LaTeX obezbeđuje jedan apstraktniji interfejs za kreiranje dokumenata od samog TeX-a.

O meni i TeX-u

LaTeX sam počeo da koristim (davne) 2012. godine radi komunikacije s ostalim matematičarima širom sveta. Danas koristim mnoge TeX tehnologije (TeX/LaTeX/XeTeX...) uključujući i one najmodernije kao što je tectonic. Do sada sam držao nekoliko predavanja o TeX-u na Matematičkom fakultetu u Beogradu i Matematičkom institutu SANU.

Portfolio

Ovo su neki od mojih TeX radova. Kliknite na sliku da biste je videli u punoj rezoluciji. PDF-ovi su dostupni na zahtev.